Tento víkend si mnoho z nás, pokud mělo tu možnost, prodloužilo hned o dva dny. A u té příležitosti hezké podzimní počasí vyvedlo řadu houbařů do lesa. Pokud patříte mezi ně a nesete si z lesa pěkný úlovek, můžete se inspirovat naším receptem a připravit si houbový salát s paprikou.
Suroviny:
1,5 kg pevných hub
1 kg sladké papriky
700 g mrkve
500 g cibule
400 g rostlinného oleje
mletý pepř
sůl
Postup na přípravu houbového salátu
Všechny připravené suroviny si omyjeme a očistíme. Houby nakrájíme na silnější plátky, cibuli na půlměsíčky, papriku na plátky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
Na rozpáleném oleji orestujeme houby s cibulí po dobu asi 10 minut. Poté přidáme mrkev a po dalších 10 minutách ještě papriku.
Na závěr do směsi přidáme zbývající olej, sůl, pepř a vše vaříme asi čtvrt hodinky.
Hotový salát vložíme do sklenic a ve vodní lázni sterilujeme 10 minut při teplotě 85°C.
Houbový salát lze poté použít jako vhodnou přílohu ke grilovanému masu nebo do masových směsí. Dobrou chuť.