Polévka z bílých fazolí

Polévka z bílých fazolí má bílou až nažloutlou barvu, je typické vůně a chuti po fazolích. Jedná se také o jednoduchý a levný recept i pro začínající kuchařky či kuchaře. Pokud si stále nevěříte na přípravu jíšky, lze použít kupovanou, ale domácí je samozřejmě mnohem lepší.

Suroviny:
1 litr zeleninového vývaru
120 g fazolí
80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 g másla
30 g mouky
20 g cibule
majoránka
česnek
paprika
sůl

Postup na přípravu polévky z bílých fazolí

Bílé fazolky den předem propereme a namočíme do studené vody. Druhý den je vaříme do měkka jako hrách, prolisujeme a rozředíme zeleninovým vývarem. Mezi tím si na másle zpěníme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a připravíme žlutou jíšku.
Polévku ochutnáme a dle potřeby osolíme, zahustíme připravenou žlutou jíškou s nadrobno pokrájenou cibulkou a dobře povaříme. Na závěr do polévky přidáme majoránku, utřený česnek a papriku.
Hotovou polévku podáváme se smaženou houskou. Případně do ní zavařujeme šunkové knedlíčky nebo tyrolské knedlíčky. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *