Cuketová polévka s čedarem

Blíží se sychravý podzim a zároveň začínáme sklízet na svých zahrádkách dozrálé cukety, které lze v kuchyni využít na různé způsoby. Dnes si ukážeme další recept, jak cuketu chutně zpracovat. Připravíme si cuketovou polévku, která nás v sychravém počasí zahřeje.

Suroviny:
500 g cuket
250 g brambor
50 g čedaru
1 kostka zeleninového bujonu
1 svazek jarních cibulek
muškátový oříšek
sůl a pepř

Postup na přípravu cuketové polévky s čedarem

Očištěné, oloupané a nahrubo nakrájené brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly ponořené, přidáme kostku zeleninového bujonu a přivedeme k varu – poté vaříme asi 5 minut a přidáváme nahrubo nasekané cukety. Přiklopíme a opět vaříme dalších asi 5 minut.
Poté přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku (1 cibulku si necháme na ozdobu) a naposledy vaříme 5 minut.
Poté sejmeme z ohně a přidáme poslední ingredience. Vmícháme sýr (opět si necháme trochu na ozdobení), přidáme muškátový oříšek a polévku dochutíme solí a pepřem. Na samý závěr ji rozmixujeme, a pokud bude potřeba, tak přidáme vodu.
Cuketovou polévku servírujeme posypanou čedarem a ozdobenou jarní cibulkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *