Zeleninové rizoto s dýní je jednoduchý, rychlý, levný, a také zdravý recept. A milovníci dýní nám dají jistě za pravdu, že jde o jídlo také velmi chutné.
Suroviny:
400 g rýže
100 g strouhaného sýra (nejlépe parmazán, ale není podmínkou)
70 g másla
800 ml drůbežího vývaru
1 dýně Hokkaido (stačí menší)
3 šalotky
1 lžíce sekaného libečku
1 hrst mraženého hrášku
sůl
pepř
Postup na přípravu zeleninového rizota s dýní
Z dýně okrájíme slupku, odstraníme semena a nakrájíme ji na menší kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo a opečeme na něm nadrobno pokrájenou šalotku. Poté přidáme nakrájenou dýni a krátce ji orestujeme. Přisypeme rýži propláchnutou studenou vodou. Nyní vše zalijeme drůbežím vývarem. Přidáme nasekaný libeček a špetku soli a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Mražený hrášek (případně další zeleninu) přelijeme v sítu vroucí vodou a vmícháme k hotovému rizotu. Dle chuti ještě dosolíme a opepříme.
Na závěr posypeme strouhaným sýrem. Podávat můžeme s kyselou okurkou či červenou řepou. Dobrou chuť!