Zapečené špagety s vepřovým masem

Dnešní recept na zapečené špagety lze připravit za pár korun. Vepřové maso lze nahradit prakticky jakoukoliv uzeninou (párky, kabanos, klobása, apod.). Nezískáte tak sice luxusní sváteční oběd, ale jistě se najde příležitost, kdy náš chutný a levný recept oceníte.

Suroviny:
500 g špaget
1 ks vepřové konzervy (může být i mleté maso)
100 g sýra
1 ks rajského protlaku
3 vejce
3 ks sterilované papriky
1 lžička sladké papriky
3 lžíce hrášku
3 lžíce kečupu
sůl

Postup na přípravu zapékaných špaget

Nejprve si uvaříme špagety – osolíme vodu a přivedeme ji do varu, přidáme do ní špagety a kostku bujónu a necháme vařit doměkka. Vodu slijeme a špagety přendáme nejlépe do remosky, vhodná je také zapékací mísa. Nyní přidáme hrášek, najemno nakrájené (nebo mleté) vepřové maso, přidáme rajský protlak, nakrájené sterilované papriky, sladkou papriku a kečup. Vše důkladně promícháme a necháme asi 20 minut zapékat, potom znovu zamícháme a přidáme tři vejce, a proložíme tvrdým sýrem a opět promícháme. Na povrch vložíme zbytek sýra a celé to asi 15 minut zapékáme.
Porci na talíři můžeme dozdobit čerstvou petrželkou, dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *