Žampiony plněné sýrem a vejcem

Receptů na plněné žampiony je celá řada, ve většině případů jde však o nejrůznější variace s masem či uzeninou. My si dnes ukážeme jeden levný recept na plněné žampiony sýrem a vejcem a špetkou čerstvých zelených bylinek.

Suroviny:
8 větších žampionů
3 vejce
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
svazek čerstvých zelených bylinek (např. pažitka, petržel, řeřicha)
sůl a pepř

Postup na přípravu plněných žampionů

Houby omyjeme a osušíme, nožky odřízneme a nasekáme nadrobno. Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme nožky hub a krátce podusíme, pak do směsi vmícháme nasekané bylinky, vejce, sýr a vše podle chuti osolíme a opepříme.
Kloboučky rozložíme do zapékací misky potřené olejem, na každý dáme trochu směsi a necháme zapéct dozlatova (asi 15 až 20 minut při 190 °C).
Podáváme teplé s nasucho opečenými tousty. Náročnější strávník si může jako přílohu připravit smažené bramborové hranolky a zeleninovou oblohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *