Vepřové kurkumové kotlety

Delší dobu jsme si zde neuvedli recept pro pořádné masožrouty, naposledy snad domácí rostbeef. Dnes to snad plnohodnotně napravíme a uspokojíme i ty nejnáročnější chuťové pohárky, těšit se můžete na vepřové kurkumové kotlety.

Suroviny:
6 ks vepřových kotlet bez kosti
250 ml smetany na vaření
70 g másla
1 větší cibule
1 lžíce kurkumy
½ kostky masoxu
olivový olej
pažitka
sůl a mletý pepř

Postup na přípravu kurkumové kotlety

Vepřové kotlety osolíme. Máslo rozpustíme, smícháme s kurkumou a kotlety do něj naložíme. Kotlety necháme v kurkumovém másle marinovat v chladu nejlépe do druhého dne.
Následující den necháme při pokojové teplotě povolit ztuhlé máslo s naloženým masem. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme naložené plátky vepřového masa, které velmi zprudka necháme opéct z obou stran.
Opečené maso přendáme do hrnce a do máslového výpeku přidáme trochu olivového oleje a najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět, podlijeme vše trochou vody a necháme rozpustit kostku masoxu.
Výpek s cibulí přidáme do hrnce k masu, podlijeme smetanou na vaření a necháme na mírném ohni lehce dusit. Po 30 minutách přidáme nasekanou pažitku, která nám připravenou omáčku zpestří. Na závěr dle chuti osolíme a pepříme.
Jako příloha se hodí opečený brambor nebo třeba gnocchi. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *