Vepřová žebírka po mexicku

Rádi byste ochutnali exotický recept s prvky domácí kuchyně? Připravte si naše vepřová žebírka po mexicku. Stačit vám budou domácí suroviny, ale vhodnou přípravou a kombinací ingrediencí získáte velmi zajímavou exotickou chuť.

Suroviny:
1 kg vepřových žebírek
2 lžíce medu
2 lžíce šlehačky
1 lžička kakaa
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky papriky
1/2 lžičky oregána
280 ml teplé vody
špetka kmínu
sůl a pepř

Postup na přípravu žebírka po mexicku

Nejprve vepřová žebírka upečeme dozlatova, což při teplotě 190°C zabere asi 30 minut. Mezi tím si připravíme marinádu tím, že smícháme kakao s moukou, kmínem a paprikou, přidáme ještě oregáno, sůl, pepř, vodu a med. Z upečených žebírek slijeme tuk a připravenou směsí je zalijeme. Poté pečeme ještě dalších 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne. Hotové žebírko pokrájíme na kousky a podáváme na talíř. Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a přivedeme k varu. Hotovou omáčkou maso přelijeme.
Jako vhodnou přílohu podáváme vařené nebo opečené brambory. Pro dokonalý dojem mexické kuchyně můžeme jako přílohu zvolit tortilly. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *