Špagety Carbonara

Špagety Carbonara patří v poslední době mezi velmi oblíbené a v popularitě tak pomalu dohání dlouhodobě nejoblíbenější boloňské špagety. Ukažme si tedy recept na jejich přípravu, jde o rychlý a levný oběd.

Suroviny:
400 g špaget
200 g pancetty nebo anglické slaniny
6 vajec (žloutků)
100 g strouhaného parmazánu
50 ml olivového oleje
sůl a pepř

Postup na přípravu špaget Carbonara

Do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje, dáme vařit špagety, dáváme pozor, aby se nepřilepily, vaříme do al dente (zhruba 7 minut). Uvařené špagety scedíme a udržujeme teplé.
Na pánev s trochou olivového oleje vložíme najemno (na nudličky) nakrájenou slaninu, kterou osmahneme do křupava.
Zvlášť si smícháme žloutky, polovinu strouhaného parmazánu, pepř a vyšleháme. Nyní uvařené špagety vložíme na pánev se slaninou a promícháme. Nakonec (již mimo oheň) smícháme s vyšlehanými žloutky. Někomu syrové vejce nemusí zcela sednout, proto tuto část postupu můžete provést také ještě na ohni.
Hotové špagety na talíři posypeme hoblinkami strouhaného parmazánu a čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *