V dnešním návodu vám představíme další výborný pokrm, který řadíme mezi levné recepty. Šlehané (někdy také pěnové) bifteky jsou velmi snadné na přípravu, která vám nezabere více jak 20 minut. Uváděné suroviny odpovídají porci pro 4 osoby.
Suroviny:
300 g mletého masa (čistě vepřové nebo s podílem hovězího)
2 ks syrových brambor
2 vejce
2 lžíce majonézy
česnek
pepř
sůl
olej na smažení
Postup na přípravu šlehaných bifteků
Mleté maso smícháme s drceným česnekem, najemno nastrouhanými syrovými brambory, dvěma žloutky a majonézou. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme do masové směsi.
Z masové směsi tvoříme malé placičky a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách přibližně 3 až 5 minut dozlatova.
Podáváme s hořčicí a cibulí s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem. Vhodnou přílohou je také zeleninový salát. Dobrou chuť!