Sekaná pečeně s mrkví

Variací na pečenou sekanou najdeme jistě velkou spoustu. Dnes si ale ukážeme jednu netradiční, a to sekanou z mletého masa se strouhanou mrkví. Upéci dobrou sekanou není příliš složité, jen si musíme dávat pozor, abychom to nepřehnali se solí.

Suroviny:
1 kg mletého masa
400 g nastrouhané mrkve
2 vejce
1 rohlík
4 stroužky česneku
1 hrst nati čínského česneku
2 lžíce vegety
1 cibule
strouhanka
sůl

Postup na přípravu sekané pečeně se strouhanou mrkví

Do větší mísy dáme mleté maso, sůl, vegetu, nakrájený a ve vodě (případně v mléce) namočený rohlík a vejce. Česnek, cibuli a nať čínského česneku najemno nakrájíme. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev, promícháme a zahustíme strouhankou.
Ze směsi vytvoříme dvě stejně velké šišky, které dáme do hlubšího pekáče na pečící papír a trochu je podlijeme vodou. V předehřáté troubě (150 °C) pečeme za občasného podlévání do křupava (zhruba 45 minut).
Hotovou sekanou podáváme s brambory na nejrůznější způsoby. Výborný je klasický vařený brambor, bramborová kaše i šťouchané brambory s jarní cibulkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *