Po pečené cuketě si dnes představíme další zdravý a dietní recept, kterým bude losos s brokolicí. Lososa kupujeme nejlépe čerstvého (nemraženého) a při výběru brokolice dáváme pozor, aby byla bez skvrn a nažloutlých listů.
Suroviny:
600 g filetů z lososa
200 g brokolicových růžiček
2 lžíce olivového oleje
1 citrón (nebo limetka)
bylinková sůl
Postup na přípravu lososa s brokolicí
Plátky lososa nejprve zbavíme kostí a pokud chceme, tak i kůže. Porce lososa potřeme solí a bylinkami podle chuti, pokapeme šťávou z citrónu nebo lunetky a necháme pár minut odležet, pak opečeme na oleji pozvolna z obou stran.
Brokolici rozebereme na růžičky a opereme. Spaříme po dobu 5 – 10 minut v lehce osolené vroucí vodě.
Poté již podáváme na talíř opečeného lososa s vařenou brokolicí. Lososa můžeme zlehka dochutit dresingem, hořčicí, smetanou nebo bílým jogurtem. Jako vhodnou přílohu doporučujeme bramborovou kaši.