Kuřecí řízky s nivou

Víte, co si dáváme v práci nejčastěji k obědu? Řízky, dokládají statistiky podnikových jídelen. Jsou zde zahrnuty řízky vepřové i kuřecí. Řada podnikových kantýn zařazuje smažený řízek na svůj jídelníček pravidelně každý týden. A zřejmě se nám ani při takové frekvenci nepřejí, protože strávníci si jej stále žádají. Dnešním receptem si představíme smažený řízek trochu jinak, s nivou.

Suroviny:
4 kuřecí plátky
100 g nivy
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
přepuštěné máslo
mletý černý pepř

Postup na přípravu kuřecích řízků s nivou

Kuřecí maso zlehka naklepeme a mírně opepříme, obalíme v hladké mouce a poté ve vejcích rozšlehaných se strouhanou nivou a nakonec ve strouhance. Obalené řízky osmažíme dozlatova na přepuštěném másle. Nesolíme, protože použitá niva je sama o sobě dostatečně slaná.
Přílohu volíme dle chuti, smažené hranolky, vařené brambory, bramborový salát nebo třeba libovolný zeleninový salát. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *