Když na jídelním lístku host uvidí pokrm nazvaný krkonošská pochoutka, nedokáže si každý představit, co mu kuchař připraví. Určité překvapení čeká i na znalejší strávníky, protože recept na krkonošskou pochoutku se liší region od regionu. Někde chybí borůvky, jinde vynechávají houby, v našem receptu naleznete obojí.
Suroviny:
150 g vepřové kýty
150 g vepřových jater
70 g žampionů
2 lžíce borůvek
2 lžíce rajského protlaku
1 lžička mleté papriky
1 lžíce sójové omáčky
1 červená paprika
1 sterilizovaná okurka
1 cibule
mletý kmín
olej
sůl a pepř
Postup na přípravu krkonošské pochoutky
Vepřovou kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme meltou paprikou, přidáme rajský protlak, na nudličky nakrájenou papriku, nadrobno nakrájenou okurku, borůvky, sójovou omáčku, kmín a nakrájené žampiony.
Celou směs promícháme, dochutíme solí a pepřem. Zlehka podlijeme a za občasného míchání dusíme, dokud není maso měkké.
Krkonošskou pochoutku podáváme s vařeným bramborem, s bramboračkami nebo jen tak s čerstvým chlebem. Dobrou chuť.