Bramborový guláš

Bramborový guláš je levný bezmasý pokrm mírně zahuštěný zásmažkou, má načervenalou barvu, výraznou vůni a chuť z použitého koření a česneku. Uvedené suroviny jsou dostatečné pro pět porcí.

Suroviny:
1 kg brambor
150 g cibule
500 ml vývaru
60 g škvařeného sádla
50 g hladké mouky
10 g mleté papriky
3 stroužky česneku
kmín
sůl a mletý pepř

Postup na přípravu bramborového guláše

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na polovině sádla, přidáme kmín, papriku, zapěníme a zalijeme vývarem.
Oškrábané brambory rozkrájíme na větší kostky, vložíme je do připraveného základu, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod pokličkou do poloměkka. Guláš zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny sádla a hladké mouky, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme doměkka.
Na závěr dle potřeby guláš rozředíme vývarem, dosolíme a nakonec dochutíme utřeným česnekem.
Pokud vám nevyhovuje, že je recept zcela bezmasý, můžete guláš obohatit o trochu pokrájených jemných párků nebo točeného salámu.
Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *