Po vzoru zeleninového pudinku, který jsme si uvařili posledně, se můžete s chutí pustit také do pudinku z dýně. Jde o chutný a zároveň dietní pokrm, který oceníte zejména na podzim, když sklidíte svou úrodu dýní.
Suroviny:
500 g dýně
2 vejce
1 lžíce medu
1 lžíce másla
1 skořicový cukr
špetka sušeného zázvoru
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
Postup na přípravu dýňového pudinku
Oloupanou dýní nakrájíme na malé kostičky a podusíme ji doměkka (asi 10 minut). Změklou dýni rozmixujeme nebo protřeme sítem. Přidáme lžíci medu, rozšlehaná celá vejce, skořicový cukr, špetku sušeného zázvoru, muškátový oříšek a důkladně promícháme.
Zapékací mísu pečlivě vytřeme máslem a naplníme jí dýňovou směsí. V mírně předehřáté troubě pečeme pudink do zhoustnutí.
Hotový pudink můžeme z vrchu ozdobit šlehačkou, strouhanou čokoládou, mletými ořechy nebo kokosem. Dobrou chuť.