Koláč z černého bezu

Černý bez má bezesporu pozitivní účinky na naše zdraví. Dříve se užíval například při bolestech zubů, na popáleniny, při křečích apod. Ale i dnes v době moderní medicíny lze černý bez do našeho jídelníčku doporučit, a to třeba k obecnému posílení imunity. Tak proč si na víkend neupéct koláč z černého bezu.

Suroviny:
1 ¾ hrnku máslových sušenek nalámaných na kousky
1/3 hrnku rozpuštěného másla + na vymazání koláčové formy
700 g krémového sýra
¾ hrnku cukru
lžičku vanilkového extraktu
3 vejce
¼ hrnku javorového sirupu
hrnek plodů černého bez
jedlé květy za ozdobu

Postup na přípravu koláče z černého bezu

Předehřejeme si troubu na 180°C. Ve střední míse smícháme sušenky a máslo a poté směs vlijeme do máslem vymazané koláčové formy.
Zahřejeme krémový sýr a poté ho smícháme s cukrem, vanilkovým extraktem a bezem. Prostupně přidáváme vejce a nakonec jemně vmícháme javorový sirup.
Sýrovou směs navršíme na sušenkovou a pečeme přibližně 40 až 50 minut, poté pomocí špejle zapíchnuté do středu koláče zjistíme, zda je hotový.
Po vyjmutí z trouby necháme koláč asi tři nebo čtyři hodiny vychladnout. Jako ozdobu použijeme jedlé květy. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *