Pro mě až nečekaně velký ohlas zbudil recept Ládi Hrušky na tvarohové knedlíky s banánem. Podívala jsem se proto na tohoto aktuálně velmi oblíbeného kuchtíka opět trochu blíže a vybrala recept, který neurazí. Naopak, dle mého soudu se jedná o jeden z nejlepších a nejpraktičtějších receptů, které Láďa Hruška předvedl. Připravíme si domácí pribiňák.
Suroviny:
1 vanička tvarohu (modrý nebo červený)
1 kelímek smetany na šlehání
2 vanilkové cukry
Postup na přípravu domácího pribiňáku
Postup je velmi jednoduchý, prakticky jsme zde neuváděli nic jednoduššího 🙂 Pomocí ručního nebo elektrického šlehače vyšleháme smetanu, přidáme do ní oba vanilkové cukry a opět malou chvilku šleháme. Poté přidáme vaničku tvarohu a vyšleháme, dokud nám nevznikne krémová směs.
Hotový pribiňák rozdělíme na porce, uvedené množství odpovídá asi osmi klasickým kupovaným Pribináčkům. Vše máte hotové za pár minut a s minimálními náklady, se vším všudy se vejdete do padesátikoruny.
Podle chuti lze domácí pribiňák zpestřit kousky ovoce, zmrzlinou nebo lžičkou kakaa. Dobrou chuť.
Heslo „Levně a chutně“ v tomto případě Láďa Hruška dodržel, navíc je recept bez konzervantů a éček. Domácí pribiňák mi velmi chutnal a děti si jej jistě zamilují, za mě doporučuji! A co vy? Kupovaný Pribináček nebo domácí pribiňák?
Video s Láďou Hruškou jak připravuje domácí pribiňák, najdete pod odkazem.