Bílkový dort

Recept na rychlý a levný sladký dezert, při kterém zužitkujeme v kuchyni často přebývající vaječné bílky.

Suroviny:
180 g cukru
180 g másla
160 g hladké mouky
7 bílků
1 vanilkový cukr
prášek do pečiva
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup na přípravu bílkového dortu

Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme cukr a vanilkový cukr, po troškách střídavě přidáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozpuštěné vychladlé máslo.
Umíchanou směs vložíme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme asi půl hodiny v předehřáté troubě. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *