Skořicové hvězdičky

Recept na skořicové hvězdičky uvádíme již jako jeden z mnoha receptů na vánoční cukroví. Upéct si je však můžete i mimo toto sváteční období. Chutnat budou především milovníkům skořice.

Suroviny:
150 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
150 g mandlí
150 g másla
10 g drobného krystalového cukru
5 g skořice
2 žloutky
hřebíček
citrónová kůra

Postup na přípravu skořicových hvězdiček

Na vále si zpracujeme těsto, které se skrádá z následujících surovin: hladká mouka, moučkový cukr, jemně nastrouhané a neloupané mandle, mletá skořice, mletý hřebíček a trocha strouhané citrónové kůry. Přidáme ještě nakrájené máslo a žloutky. Těsto vypracujeme a necháme na chvilku ztuhnout.
Poté těsto vyválíme asi na tloušťku 1 cm a vykrájíme z něj pomocí formičky hvězdičky (nebo jiné obrazce). Vykrájené hvězdičky vyskládáme na máslem potřený a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a povrch zlehka potřeme vodou a posypeme drobným krystalickým cukrem. Pečeme v mírně rozpálené troubě dorůžova (asi 170°C a 10 minut).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *