Aktuální předvánoční období bychom mohli nazvat: „Nejez to!“, které bude trvat až do Štědrého večera. Pak zase nastane období, které můžeme nazvat: „Ty to vůbec nejíš!“. 🙂 Máte to u vás podobně?
Mezi mé nejoblíbenější vánoční cukroví, které často ujídám ještě před Štědrým večerem, určitě patří linecké. A jelikož mám ráda i čokoládu, tak vyhrává linecké cukroví s čokoládou. Ukáži vám svůj oblíbený recept.
Suroviny:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g cukru moučky
2 žloutky
trocha nastrouhané citronové kůry
rybízová marmeláda
čokoládová poleva
Postup na přípravu
Z mouky, másla, cukru, žloutků a nastrouhané citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout a trochu ztuhnout.
Potom těsto rozválíme na plát silný asi 3 milimetry a pomocí formičky z něj vykrajujeme kolečka a malá srdíčka na ozdobu. Klademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Upečené cukroví necháme vychladnout, a zatím si připravíme čokoládovou polevu. Po vychladnutí kolečka slepujeme marmeládou a pírkem nanášíme čokoládovou polevu, na kterou přitlačíme vykrojená upečená srdíčka nebo jiné ozdoby, například ořechy.