Pro přípravu tohoto cukroví budeme potřebovat malinko netradiční surovinu, kterou je anýz. Dnes jí běžně koupíme ve větších supermarketech. Anýz kromě pečení můžete použít také při nakládání červené řepy nebo zelí, hodí se také do hruškového kompotu.
Suroviny na těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukru
3 vejce (upotřebíme zvlášť žloutky i bílky)
1 lžíce anýzu
Směs na potření:
Do tuhého sněhu ze 3 bílků zamícháme 140 gramů moučkového cukru, 50 gramů strouhané čokolády a 100 gramů strouhaných vlašských ořechů.
Postup na přípravu anýzových rohlíčků
Nejprve si připravíme směs na potření, poté se pustíme do přípravy těsta. Do hladké mouky, moučkového cukru, utlučeného anýzu rozsekáme máslo, přidáme žloutky a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny vychladnout (stačí v chladné místnosti).
Poté těsto vyválíme na obdélník, který dáme na máslem pomazaný papír na plech péci. Když je těsto napolo upečeno, potřeme ho připravenou směsí a dopečeme. Potom ještě z teplého vykrájíme plechovým tvořítkem rohlíčky.