Kuřecí špíz s cuketou na grilu

Máme za sebou první prázdninový víkend, který grilování příliš nepřál. Ten příští má být lepší, ostatně čeká nás celkem ještě 9 prázdninových víkendů, při kterých si můžeme připravit příjemné rodinné grilování. Pro inspiraci uvádíme recept na kuřecí špíz.

Suroviny na špíz:
750 g kuřecího masa (prsa)
2 střední cukety
olivový olej
sůl

Marináda:
100 ml černého piva
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
2 lžíce medu
1 lžíce mletého rozmarýnu
1 lžička mletého zázvoru
špetka mletého pepře

Postup na přípravu kuřecího špízu s cuketou

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a vložíme je do mísy. V další misce si smícháme všechny přísady určené na marinádu, tu poté nalijeme na maso a zlehka promícháme. Naložené maso přikryjeme a necháme pár hodin odležet.
Těsně před samotným grilováním si omyjeme cuketu, i se slupkou ji podélně nakrájíme na tenké plátky a zakápneme olivovým olejem. Na grilovací špíz (jehlu) pak střídavě napichujeme naložené kousky kuřecího masa a plátky cukety stočené do trubičky.
Připravený špíz klademe na gril, kde ho necháme asi 10 minut. V průběhu grilování špíz několikrát otočíme a zároveň potíráme zbylou marinádou. Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *