Grilovaná cibule

Čeká nás hezky víkend, mnozí z nás si jej zpestří zahradním grilováním s přáteli. Zkuste je překvapit malinko netradičním pokrmem – grilovanou cibulí.

Suroviny:
4 velké nebo 8 středně velkých cibulí
4 lžíce másla
4 lístky čerstvé šalvěje
pepř a sůl
alobal

Postup na přípravu grilované cibule

Cibuli oloupeme a u kořene trochu seřízneme. Ostrým menším nožem opatrně vydlabeme vnitřek. Máslo si necháme trochu změknout a vmícháme do něj nadrobno nakrájené lístky šalvěje, směs ochutíme solí a pepřem.
Z alobalu vystříháme čtverce tak velké, aby se do nich dala pohodlně zabalit každá jednotlivá cibule, které naplníme připravenou směsí z másla, vršek podle chuti ještě popepříme a položíme je na alobal tak, aby stály na jeho matné ploše. Každou jednotlivou cibuli pevně zabalíme a vršek fólie zatočíme (jako do kornoutu).
Balíčky s cibulemi postavíme na rozehřátý rožeň a zhruba hodinu je grilujeme. Poté cibule rozbalíme a ihned můžeme podávat, samotné jako chuťovku nebo s pečivem, hodí se také vařený brambor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *