Domácí cibulový chléb od Jirky Babicy

Některým z vás již nějaký čas chybí na televizních obrazovkách pohodový kuchař Jiří Babica a jeho praktické a rychlé recepty. Máme pro vás dobrou zprávu. Jirka Babica se již na podzim na televizní obrazovku opět vrátí. TV Barrandov představí Jirku Babicu v novém pořadu Babica versus Sapík. Těšit se tak můžeme nejen na recepty svérázného Jirky, ale také na delikatesy vyhlášeného kuchaře Jaroslava Sapíka.
Dnešním receptem si Babicovo vaření připomeneme receptem na domácí cibulový chléb.

Suroviny:
500 g mouky (směs hladké a špaldové)
250 ml vlažné vody
2 lžičky soli
1 kostka droždí
1 cibule
1 lžička cukru
1 lžička kmínu
trocha oleje

Postup na přípravu cibulového chleba

Základem každého chleba je dobrý kvásek, dejte si tedy v této části obzvláště záležet. Kvásek připravíme z droždí, cukru a vlažné vody.
Mezi tím si oloupeme cibuli, kterou nadrobno nakrájíme a na oleji ji dozlatova opečeme.
Mouku prosejeme, přidáme do ní sůl, kmín a také již vzešlý kvásek. Vše promícháme a necháme kynout.
Do vykynutého těsta zapracujeme osmahnutou cibuli, těsto dáme do formy a necháme ještě chvilku kynout.
Finálně vykynuté těsto poté pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 až 200 °C zhruba 50 minut. Na čerstvý chléb si můžete namazat třeba nějakou dobrou paštiku. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *