Špagety Primavera jsou co do přípravy velmi rychlým jídlem. Hotové je můžete mít doslova za několik málo minut. Vynikající jsou jako lehké jídlo zejména v horkých letních dnech. V tomto období navíc není problém sehnat dobrá čerstvá rajčata.
Suroviny:
400 g špaget
250 g cherry rajčátek (mohou být i normální)
200 g sýr ricotta
120 ml mléka
40 g strouhaného parmazánu
30 g másla
2 mrkve
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
nasekaná petrželka
sůl a mletý pepř
Postup na přípravu špaget Primavera
Do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje, dáme vařit špagety, dáváme pozor, aby se nepřilepily, vaříme do al dente (zhruba 7 minut). Uvařené špagety scedíme a udržujeme teplé.
Mrkev očistíme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Česnek pokrájíme nadrobno. Rajčátka spaříme, oloupeme a dužninu nakrájíme na kostičky. Pokud budete používat normální rajčata, ty stačí jen nakrájet.
Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a osmahneme česnek, přidáme zeleninu a pepř a zhruba 6 minut dusíme. Ricottu rozmícháme s mlékem, zahřejeme a asi 4 minuty povaříme do zhoustnutí.
Hotové špagety promícháme se zeleninou a omáčkou. Na závěr posypeme parmezánem a petrželkou. Dobrou chuť!