Polévka z červené čočky

Na Nový rok se má dle tradice obědvat čočka, nemůžeme tedy dnes jinak, než představit recept na výtečnou polévku z červené čočky.
Červená čočka je specifická tím, že nemá slupku, nemusí se proto namáčet a ani nenadýmá.

Suroviny:
½ litru zeleninového vývaru
200 g červené čočky
200 g rajčatového pyré
3 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
1 cibule
1 plechovka konzervovaných rajčat

Postup na přípravu polévky z červené čočky

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme tři lžíce olivového oleje a cibuli na něm krátce osmahneme.
Pak přidáme nakládaná rajčata a přilijeme polovinu vývaru. Po chvíli vmícháme rajčatové pyré, utřený česnek a čočku. Vaříme, dokud čočka nezměkne, a poté okořeníme tymiánem, pepřem a solí podle chuti.
Úplně na závěr polévku zředíme zbylým vývarem a znovu krátce povaříme. Hotovou polévku můžeme posypat trochou nastrouhaného sýra a podávat jako hlavní chod nebo zdravý vegetariánský předkrm. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *