Nadcházející týden nás čekají tropické teploty, proč si je tedy trochu nezpříjemnit. Třeba pomocí chladivého malinového sorbetu. Recept je jednoduchý, zvládne ho každý.
Suroviny:
1 litr vody
700 g mražených malin
500 g cukru
100 ml vodky
máta na ozdobu
Postup na přípravu malinového sorbetu
Do vody nasypeme cukr a dáme na plotnu. Svar zredukujeme na dvě třetiny, přidáme maliny, zlehka provaříme a sundáme ze sporáku. Tyčovým mixérem směs důkladně rozmixujeme a přecedíme.
Přidáme vodku a nalijeme na plech nebo do něčeho nízkého, aby se nám to vešlo do mrazáku. Přibližně každých 30 minut sorbet promícháme, aby se v něm nevytvořily větší ledové krystaly.
Podáváme nejlépe ve sklenici na martini dozdobené lístečkem máty. Dobrou chuť.