Fazolová pomazánka

Fazole tvoří základ mexické kuchyně, která se vyznačuje svou hutností a pikantností. Navíc díky značnému obsahu vlákniny fazole zpomalují trávení, takže po sytém obědě z fazolí si můžete být jistí, že až do večera nebudete hladovět.
Pokud se vám však oběd z fazolí z nejrůznějších důvodů dnes nehodí, můžete zkusit třeba fazolovou svačinku v podobě fazolové pomazánky.

Suroviny:
1 sklenka suchých bílých fazolí
2 cibule
½ jablka
4 lžíce oleje na smažení
2 lžíce oleje na zalití
2 ml vlažné vody
mletá paprika
sůl a pepř

Postup na přípravu fazolové pomazánky

Fazole propereme ve studené vodě a necháme je dále namočené, nejlépe přes noc. Poté je opět propereme ve studené vodě, kterou slijeme. Tímto postupem obecně zbavíme luštěniny nadýmavých purinů.
Odstáté fazole dvě hodiny vaříme v nové čisté vodě, poté je osolíme. Z měkkých fazolí sundáme slupku, obrané fazole poté umixujeme.
Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme fazolovou hmotu, vodu, jemně nastrouhané jablko, mletou papriku, olej, promícháme a vrátíme na plotnu. Redukujeme do zhoustnutí. Hmotu napěchujeme do sklenic, zalijeme olejem a uložíme do ledničky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *