Máme období, kdy si ze zázvoru připravujeme zejména horký čaj. Závor má však i další (pro někoho nečekané) uplatnění, můžeme si z něj připravit domácí zázvorovou čokoládu.
Suroviny:
250 g hořké čokolády
50 g sušeného zázvoru
4 sušenky Lotus
1 lžíce třtinového cukru
čerstvý zázvor
sůl
Postup na přípravu domácí zázvorové čokolády
Čokoládu nalámeme a se špetkou soli rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím si vhodnou formu vyložíme papírem na pečení.
Sušený zázvor nakrájíme na menší kousky a sušenky najemno nalámeme. Čerstvý zázvor očistíme, najemno nastrouháme a vymačkáme z něj asi 2 kávové lžičky šťávy, kterou vmícháme do rozpuštěné čokolády.
Horkou čokoládu vlijeme do formy a povrch ozdobíme kousky zázvoru a sušenek. Nakonec posypeme třtinovým cukrem.
Hotovou čokoládu necháme ztuhnout, pak již můžeme mlsat 🙂