Dlouho jsme zde neuváděli nějaký recept z tzv. světové kuchyně. Napravíme to třeba dnešním receptem na kuřecí kung-pao. I když tento tradiční čínský pokrm u nás již téměř zdomácněl.
Suroviny:
500 g kuřecích prsou
40 g nesolených kešu oříšků
40 g nesolených arašídů
20 cm pórku
3 lžíce bílého vína
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu
2 lžičky třtinového cukru
2 lžičky octa
sůl
Postup na přípravu kuřecího kung-pao
Kuřecí prsa omyjeme, usušíme a nakrájíme na nudličky. Do misky dáme po lžíci vína, sójové omáčky, oleje, solamylu a pečlivě promícháme.
Do vzniklé marinády dáme nakrájené kuřecí maso a necháme v chladu 1 hodinu odpočinout.
Zbylé víno, sójovou omáčku, olej a solamyl dáme do misky, dále přidáme ocet, třtinový cukr, na kolečka nakrájený pórek, kešu oříšky, arašídy a vše pečlivě promícháme.
Nahřejeme si teflonovou pánev, na které zprudka opečeme ze všech stran marinované kuřecí maso, které opékáme doměkka. Ke konci k masu přidáme omáčku smíchanou s pórkem, kešu oříšky a arašídy. Vše povaříme, až nám omáčka zhoustne a dle chuti dosolíme. Kuřecí kung-pao podáváme nejlépe s vařenou nebo dušenou rýží.