Badyánové cukroví

Aby byl váš vánoční stůl pestřejší, můžete letos upéct také badyánové cukroví. Badyán je koření, které svou vůní velmi připomíná anýz.

Suroviny:
450 g hladké mouky
300 g másla
150 g moučkového cukru
1 lžička mletého badyánu
1 hrnek moučkové cukru
švestková povidla
rum
šťáva z 1 pomeranče
čokoládová rýže

Postup na přípravu badyánového cukroví

Mouku zpracujeme s cukrem, badyánem a máslem. Těsto necháme odležet do druhého dne. Poté jej vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme z něj různé tvary, které necháme péct ve vyhřáté troubě dorůžova.
Vychladlé cukroví slepujeme povidly s kapkou rumu. Prosetý moučkový cukr smícháme s pomerančovou šťávou a vymícháme hladkou, ale hustou polevu, kterou cukroví z vrchu poléváme. Nakonec ozdobíme čokoládovou rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *