Tvarohová pomazánka s medvědím česnekem

O medvědím česneku jsme vám již říkali, a jelikož je nejlepší čerstvý, ukážeme si recept na tvarohovou pomazánku s medvědím česnekem.
Použijte skutečně čerstvý česnek, protože sušením ztrácí svou chuť, vůni i vitamíny. Jestli jste si ho ale přinesli z lesa hodně a nechcete se jej vyhodit, nasekejte listy do mrazáku podobně jako petrželku. Pár dní vám vydrží i ve skleničce s vodou nebo v lednici, zabalený do vlhké utěrky.

Suroviny:
250 g tvarohu
50 g másla
30 ml mléka
1 svazek čerstvého medvědího česneku (nať)
špetka mleté papriky
špetka soli
pepř

Postup na přípravu tvarohové pomazánky

Máslo si necháme pár minut při pokojové změknout, aby se nám dobře promíchalo s tvarohem. Mezi tím nať z medvědího česneku důkladně opláchneme a nadrobno nakrájíme.
Tvaroh smícháme s máslem a mlékem a utřeme hladkou hmotu. Poté přidáme připravené koření, tj. papriku, pepř a dle chuti osolíme. Až na samý závěr přidáme nadrobno nakrájený medvědí česnek a vše důkladně promícháme.
Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *