Kuřecí řízky v zázvorové marinádě

Zázvor se stává v našich kuchyních stále oblíbenější surovinou, v zimním období jej využíváme zejména k přípravě zázvorového čaje. My si dnes však ukážeme recept na kuřecí řízky v zázvorové marinádě.

Suroviny:
700 g kuřecích řízků (stehenních nebo prsních)
200 ml sodovky
2 lžíce olivového oleje
2 vejce
1 lžíce mořské soli
čerstvý mletý zázvor
hladká mouka
oblíbené bylinky
strouhanka
olej

Postup na přípravu kuřecích řízků v zázvorové marinádě

Řízky opláchneme, osušíme a mírně přes fólii naklepeme. V misce si rozmícháme olej, mletý zázvor, sůl a nadrcené bylinky, vše vetřeme do naklepaných řízků a necháme maso s touto směsí ve fólii naložené přes noc v lednici, aby pěkně nasáklo chuť a vůni.
Poté smícháme vejce, sodovku, hladkou mouku a v této směsi řízky obalíme. Nakonec je vkládáme už jen do strouhanky. Díky bublinkám v sodovce jsou řízky krásně nadýchané. Řízky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pomalu je smažíme v troubě.
Řízky můžeme podávat prakticky s kteroukoliv oblíbenou přílohou, které se k řízkům běžně podává. Doporučujeme však šťouchaný brambor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *