Říjen je obdobím sklizně řady odrůd domácích jablek, které najdeme snad na každé zahrádce. Pokud chcete z jablek upéci dobrý dezert a klasický štrůdl vás již omrzel, vyzkoušejte naše jablečné řezy.
Suroviny:
6 jablek
750 ml mléka
1 balení dětských piškotů
1 balení listového těsta
2 vanilkové pudinky
mletá skořice
cukr
hladká mouka na podsypání
Postup na přípravu jablečných řezů
Začneme s jablky, které nastrouháme na středně hrubém struhadle. Komu nevadí slupky, může jablka nastrouhat i se slupkami.
Listové těsto si rozdělíme na dva díly. Vyválíme první plát, který pomocí válečku přeneseme na plech s pečicím papírem. Celou plochu plátu vyložíme piškoty, na které následně klademe nastrouhaná jablka, která podle chuti posypeme cukrem a skořicí.
Nyní dle návodu uvaříme pudink a nalijeme jej na jablka. Nakonec přeložím druhým vyváleným plátem listového těsta, který poměrně hustě propícháme vidličkou.
Pečeme asi 25 až 30 minut na 200 °C. Necháme vychladit a porcujeme, na talíři posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť.