Jarní minestrone

Na italskou polévku minestrone existuje řada receptů, mi si dnes ukážeme jednu jarní variaci. Jde o jednoduchý rychlý recept, který oceníte zejména v časovém presu.

Suroviny:
700 ml zeleninového vývaru
200 g zelené zeleniny (chřest, fazolové lusky, jarní cibulka)
200 g bílých fazolí
140 g vařených těstovin
3 lžíce zeleného pesta
pepř a sůl

Postup na přípravu jarní minestrone

Zelenou zeleninu očistíme, nakrájíme a vložíme do středního hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a zeleninu jen dusíme, dokud nezměkne, asi 3 minuty.
Poté vmícháme uvařené těstoviny, fazole a 1 lžíci pesta. Opět necháme přejít varem a dle chuti dosolíme, případně opepříme.
Hotovou polévku naléváme do misek, ve kterých ještě na vrch přidáme špetku zelného pesta (tento krok je možné nahradit nasekanou petrželkou nebo pažitkou). Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *