Na italskou polévku minestrone existuje řada receptů, mi si dnes ukážeme jednu jarní variaci. Jde o jednoduchý rychlý recept, který oceníte zejména v časovém presu.
Suroviny:
700 ml zeleninového vývaru
200 g zelené zeleniny (chřest, fazolové lusky, jarní cibulka)
200 g bílých fazolí
140 g vařených těstovin
3 lžíce zeleného pesta
pepř a sůl
Postup na přípravu jarní minestrone
Zelenou zeleninu očistíme, nakrájíme a vložíme do středního hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a zeleninu jen dusíme, dokud nezměkne, asi 3 minuty.
Poté vmícháme uvařené těstoviny, fazole a 1 lžíci pesta. Opět necháme přejít varem a dle chuti dosolíme, případně opepříme.
Hotovou polévku naléváme do misek, ve kterých ještě na vrch přidáme špetku zelného pesta (tento krok je možné nahradit nasekanou petrželkou nebo pažitkou). Dobrou chuť.