Vepřové plátky s růžičkovou kapustou

Růžičkovou kapustu buď milujete nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, jistě si s chutí připravíte náš nenáročný recept.

Suroviny:
4 vepřové plátky (kýta, plec)
400 g růžičkové kapusty
50 g másla
3 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
hladká mouka na obalení
olej nebo sádlo na smažení
sůl a pepř

Postup na přípravu vepřových plátků s růžičkovou kapustou

Vepřové plátky naklepeme, lehce osolíme, okořeníme a potřeme hořčicí. Poté jej obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji nebo na sádle. Maso smažíme po obou stranách do zlatohnědé barvy.
Očištěné kapustičky nejprve uvaříme ve slané vodě, asi 5 minut bez pokličky. Kapustičky scedíme a necháme krátce zchladnout. Mezi tím na pánvi rozpustíme máslo s utřeným česnekem a uvařené kapustičky v něm za stálého míchání krátce opečeme.
Vepřové plátky s růžičkovou kapustou podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *