Vařený květák se strouhaným sýrem

Vařený květák patří již tradičně mezi oblíbená vegetariánská jídla (sýr lze vynechat), ale jistě si ho oblíbila i celá řada běžných strávníků. Představujeme další rychlý, dietní a levný recept.

Suroviny:
2 středně velké květáky
200 g tvrdého sýra
80 g másla
4 lžíce strouhanky
petrželka
sůl

Postup na přípravu vařeného květáku se sýrem

Květáky rozkrojíme na půlky, vložíme do studené osolené vody (zbavíme je tak nejlépe přítomného skrytého hmyzu), po 10 minutách je opláchneme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
Strouhanku osmahneme na části másla. Měkké květáky vyjmeme, po okapání přeložíme na talíře a rozebereme na růžičky, přelijeme zbylým rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a rozsekanou petrželkou a podáváme.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *