Ovocné tvarohové knedlíky mám moc ráda a je pravda, že v tomto období jsou například jahody příliš drahé, navíc dovážené jahody např. ze Španělska nejsou nyní nejlepší ani chuťově. Není na čerstvé domácí jahody. Nechala jsem se proto inspirovat a udělala jsem si tvarohové knedlíky s banánem podle receptu Ládi Hrušky. Nikdy by mě nenapadlo, že to bude takto skvělé! Některé recepty Ládi Hrušky mi připadají až příliš laciné, ale tento se mi velmi zamlouvá, oceňuji na něm především nápad, který prý pochází od šéfkuchaře z jednoho známého hotelu.
Suroviny:
1 větší banán
1 vanička měkkého tvarohu
2 vaničky krupičky
1 lžička cukru
1 vejce
½ kypřícího prášku
kůra z 1 citrónu
špetka soli
Přeliv:
1 zakysaná smetana
1 lžíce moučkového cukru
šťáva ½ citrónu
Postup na přípravu tvarohových knedlíků s banánem
Postup přípravy je velmi podobný klasickým ovocným knedlíkům. Všechny suroviny kromě banánu vložíme do mísy. Tvaroh, krupičku, vejce, kypřící prášek, sůl, cukr a nakonec nastrouháme citrónovou kůru. Ze všech surovin poté vypracujeme jednolité a hladké těsto.
Kouli, která nám takto vznikne, pak vyválíme na podložce do dlouhého hada a ukrojíme menší špalíčky. Pak si na menší kolečka nakrájíme také banán (počet koleček banánu by měl odpovídat počtu špalíčků těsta) a jednoduše ho zabalíme do těsta.
Připravené syrové knedlíky vložíme do vroucí vody. Asi po 7 minutách je vyjmeme. Hotové knedlíky na talíři polijeme trochou přelivu, který si jednoduše připravíme ze lžičky moučkového cukru, zakysané smetany a citrónové šťávy. Dobrou chuť.
Video s Láďou Hruškou jak připravuje tvarohové knedlíky s banánem, najdete pod odkazem.
Tak tento recept se Láďovi opravdu povedl. Heslo „Levně a chutně“ dodrženo 😀