Kachna na pomerančích

Pečená kachna na pomerančích je velmi oblíbenou alternativou ke klasické pečené kachně se zelím. Jde o pokrm s výrazným ale zároveň osvěžujícím aroma.

Suroviny:
4 kachní prsíčka
2 lžíce pomerančové zavařeniny
2 lžíce zavařeniny, želé nebo rosolu z černého rybízu
2 pomeranče oloupané a rozkrájené na plátky
150 ml čerstvé pomerančové šťávy
¾ kostky drůbežího bujonu
pepř a sůl

Postup na přípravu kachny na pomerančích

Kachní prsa osolíme a opepříme. Rozpálíme nepřilnavou pánev a pět minut na ní opékáme maso kůží dolů, aby zezlátlo a uvolnilo se z něj co nejvíce tuku (sádla).
Předpečená prsíčka pak vložíme do menšího pekáče kůží nahoru a dáme je péct do předehřáté trouby (asi 200 °C) na dvacet minut.
Poté obě zavařeniny vložíme do rendlíku s pomerančovou šťávou a rozdrobenou kostkou bujónu. Na středním plameni je umícháme do hladka a přivedeme k varu. Vmícháme pomerančové plátky a podáváme přelité přes kachní prsa. Nejvhodnější přílohou jsou pečené brambory v kachním sádle. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *